Bloggposter

Ny vecka

Igen en gång måndag. Veckorna bara flyger. Innan vi ens märker, har vi snö på marken. Vi är i mitten av september. Var det inte midsommar nyss? 4.8.2012 kom snabbare än vad jag hade tänkt. tänk att jag har varit gift i över en månad redan! Snart blir det bröllopsresa, kallare väder, slask, snö, jul, jäkligt lång och mörk (kanske vit) vinter och alla väntar igen på våren. jag väntade på nästa sommar redan i juni i år, eftersom jag visste att min sommar går till arrangerande av bröllop, och det gjorde det. Kanske att nästa sommar blir mer normal? Idag var jag på begravning och minnesstunden var på på restaurang Perho.Studerandena hade lagat gott både i saltigt och sött. Deras chokladhallontårta var härlig. Rekommenderar varmt Perho.
10.09.2012 kl. 21:48

aah. fredag.

Gudars vad skönt med fredag. Veckan har bara flygit förbi och nu är vi här; fredag + väntan på god mat, rödvin, ljus, oma kulta kainaloon och ingen stress över att måsta vakna 8.15 imorgonbitti. Själv drar jag Riffe under armen imorgon och far till Tusby för att henga hos en vän. Blir ett mycket trevligt veckoslut kan jag förutspå. På måndagen (okej vi pratar inte så mycket om M Å N D A G E N...) blir det begravning och hämtning av mitt nya pass med det nya tillnamnet. Jag är ännu int helt sinut med efternamnet kan jag medge.
07.09.2012 kl. 19:56

Portugal

jösses är det verkligen redan torsdagkväll? har helt onsdagsfiilis. Idag for min mommo till sin kakkoskoti i Portugal. Om ett par veckor är vi också där.

Nej, vi kommer inte att henga med henne på vår honeymoon. Hon fixade oss ett hotell för ett kiva pris. Ett 5-stjärningt hotell nära henne. De har alltså en lomaosake i det hotellet. Så vi betalar 21e/natt för hotellet. Tyvärr ingår inte morgonmålet i priset, men vårt rum har ett kök, så vi får springa på Pingo Doce och på kära Apolonia. Apolonia finns i grannbyn, enda butiken i Portugal. Den är gjord för britterna som vi handla lite "bättre" mat. Appis prisklass är typ samma som stockas. Pingos prisklass är som typ Prisma.  

Appis har t.ex Valios matgrädde... Snofsigt? Jo!

 

Vi körde över till Spaniens Sevilla, en gammal hamnstad.

Mommo och jag i Sevilla

Sevillas kyrka

Portugal är annors också ett dyrt land. Bränslepriset är som i Finland. När körde över till Sevilla tog vi och passade på att köpa mat från en av härligaste matbutikskedjor -Carrefour, eller Carris som vi kallar det.

 

 

Nära gränsen mellan Portugal och Spanien tankade vi. literpriset var kring 1.30e/L. medan det är i Portugal närmare 1.6/L.

 

Området som min mommo har en lägenhet i, ordnar 25 års fest för de bebodda britterna, svenskarna och de par finnar som nu äger en lägenhet där. Quinta do Lago är alltså en golf-resort. Hotellet Monte da Quinta var vi kommer att bo, har en femrätters middag med välkomstchampange 29.9. Min mommo har betalat middagen för oss också. Vid midnatt blir det fyrverkeri vid mommo hoodsin. Jag är så ressjuk.

06.09.2012 kl. 19:02

väntan på honeymoon

Väntar så på bröllopsresan. Är i stort behov av värme, sand, hav, portugisisk mat och vin.

 

06.09.2012 kl. 09:28

Smökki

 

Ett par veckor efter vårt bröllop, var vi bjudna på Hilus och Jussis bröllop till Otnäs. Bröllopet var inte riktigt traditionellt, istället körde vi med en sits med god mat och stämningen var super. Mycket sång för mycket att dricka, mycket skratt och dans. Perfekt.

 

Brudgummen

 

 

 

 

 

Dans.

 

 

05.09.2012 kl. 07:55

absolut favorit

Den här bilden är en av mina favorit bilder från vårt bröllis.

 

03.09.2012 kl. 15:01

bilder från vårt bröllop

Här kommer igen lite bilder från vårt bröllop. Har levt så hektiska tider både på jobbet och hemma. Vi försöker få allt färdigt remppat hemma innan 23.9. Nu har vi nog fått väggarna i sista rummet klart. Den här veckan skall vi slipa klädskåpdörrar samt måla dem. Sen får jag börja inreda arbetsrummet med mannen knäpper lister´+ målning i vardagsrummet. Städskåpet måste få hyllor, roskis med skenor under diskhon i köket, slipande och målande av fönsterbreden. Värme-elementen måste också behandlas.

Men nu, bildääää

 

 

 

Mina fina flickor.

 

Flickorna hade gjort ett fint kollage från mina polttarin.

 

 

Älskade min frisyr och make-up

 

 

 

 En mamma och dotter.

 

 

 

Kakskärning. Jag stampade sist och förlorade.

03.09.2012 kl. 14:49

kräfta prydd med dill

Hej, är på landet och väntar på att våra gäster skall anlända till vår traditionella kräftskiva. I år skaffade vi kräftorna från Nummela för 2e/st. Skriver senare. Ha det skönt hörni!
01.09.2012 kl. 17:01

tack Borgå!

Den bästa bröllopspresenten som JAG fick på vår bröllopsdag (OBS! innan vigseln) var parkeringsböter på 50 euro. Tack Borgå lapplisor.
29.08.2012 kl. 19:22

lande

Under vår lilla honeymoon (inte den officiella), var vi på vårt lande i Nummi-Pusula.

Vi åt, sov, sov, åt, sov, njöt av varandra och plockade svamp.

 

 

 

28.08.2012 kl. 12:13

roskaväkee

Hur lågt kan man sjunka?

Bilden från mtv3.fi

28.08.2012 kl. 08:46

mera presenter

Veckoslutet kom och for. Har egentligen inte gjort något. Vi har hållits hemma och gudars vad det var skönt. Vi fick mycket gjort (läs: mannen) i vårt arbetsrum. Han slipade väggar, målade tak och väggar, knackade lami och idag sätts det golvlister. Snart får jag börja inreda. Efter det, är alla rum till befogande. Skönt att äntligen bli av med flyttlådor. Allt skall ha sin plats och varje vergtyg skall elimineras innan bröllopsresan.

På fredagkväll tände jag ljus och mysade. Ljusstakarna är Casa Stockmann. Bröllopsgåva.

Morgmålet på lördag och mera bröllopsgåvor. Iittalas teräsvati, Iittalas tarjoilualusta, Iittalas Kartio karaff och Arabias muggar och tallrikar i serien KoKo.
27.08.2012 kl. 18:51

bröllopsgåva

Bland annat dessa fick vi till bröllopsgåva, nya påslakan och dynvar (Casa Stockmann), Pentiks lampfot x2 + Pentiks lampskärmar.

 

 

 

24.08.2012 kl. 10:34

brudens fars tal

Min pappas tal till mig / oss var otroligt fint! Det var personligt, roligt och vackert.

Lite plock från hans tal:

Personligt: han talade om våra upplevelser när jag var barn. Ett exempel på detta var:

"Kerran menimme Pihlajasaareen uimaan. Ranta osottautui nudistirannaksi, jossa nudistit ottivat aurinkoa. Sanoit minulle 'Pappa! Tuolla on apinoita! Mennään katsomaan!´ Ja me mentiin."

Roliga delar var de när han berättade om hur han har "testat" Andi under dessa år. Både fysiskt och psykiskt. Alla pappor vill ju ändå sina döttrar det allra bästa i livet, så Andi måste verkligen vara det bästa.

 

 

Det vackra var, när han i slutet av sitt 5 sidor långa tal läste upp en dikt. Dikten är funnen mellan en tegelvägg i en dansk kyrkas sakrestia då kyrkan restaurerades. -Murad 1642  

Sinun ei tarvitse kertoa minulle kuinka suuresti minua rakastat,
jos vain jaksat hidastaa askeltasi omiini sopiviksi, kun aika tekee minusta hitaan ja vanhan.
Sinun ei tarvitse myöskään kertoa, että olen sydämesi valittu,
jos vielä vuosienkin jälkeen silmilläsi jaksat väkijoukosta etsiä minun silmäni,
ja jäädä niihin kiinni.
Jos vain jaksat ymmärtää minua silloin, kun en itsekään itseäni ymmärrä,
ja pysyä samassa huoneessa kanssani silloin, kun itse itsellenikin olen sietämätön,
en koskaan vaadi sinua todistamaan rakkauttasi minuun.
Sinun ei tarvitse kertoa minulle, kuinka suuresti minua rakastat,
mutta kerro Rakkaani silti.
Kerro usein, jotta rakkauden kipeä korvani kuulisi sen, mitä vapiseva sydämeni jo tietää.

22.08.2012 kl. 09:46

125 dagar

!!!! 125 dagar till julafton!!!!! Jag är nu ren helt i julfiilis! Vi kommer att fira jul hemma och jag kommer att vara värdinna. Vi kommer att vara 6-8 personer vid vårt matbord och jag har planerat att laga största delen av maten från början till slut. Tänker laga rosolli, laga lådorna från början till slut, skinka, fiskarna, ja, hela faderullan!

 

Bild: Maku.fi

 

Min man har lagat så fint kök till oss att jag stortrivs där. Det är kökets fel att jag älskar att kocka och ha bjudningar. Det är kökets fel att jag har babyfeber.

21.08.2012 kl. 11:07

24-årig kvinna som har i somras blivit "vuxen" och sagt "ja" vid altaret.

Är ganska komplicerad individ som säger saker rakt ut vad spottet för med sig. Både i gott och ont.
Bor bo den finaste ön i Helsingfors och är matte till två fyrbenta, Jerry och Wilma.

Älskar att se på bröllopsfilmer och hatar kallt och hett.

 

Kategorier

Senaste kommentarer

28.01, 14:45det där klassiska av rökfri besserwisser
13.01, 01:51mämmikoura av nea
29.11, 12:31snö satan av amanda
05.11, 23:00vaavi av Tubbs