Bloggposter

bilder från bröllopsresan

Här kommer nu en resumé från vår bröllopsresa. Vi stannad alltså i Algarves Quinta do Lago, som är ca 30 km från Faros flygfält. Vi bodde på ett lyxigt hotell på ett golfområde. Hotellet heter Monte da Quinta. En hotellnatt kostar ca 140e/natt, men min mommo har en lomaosake där, så vi paya bara 21e/natt. Mycket  lyxigt och fint hotell på ent mycket uppskattat område.
Vädret var ändå inte någo bra, så vi gjorde inte så mycket eftersom vi inte golfar. En dag gick till att henga på hotellet. Påriktigt, vi var bara på rummet och slappade en dag. jag tog och och kolla The Tudors halva dagen (hade med dvd-setti)...

men här kommer lite bilder..


Här är alltså lite bilder från hotellet. Hotel Monte da Quinta hade dekorerat jättefint inför vår första natt. Honeymoonpackage.


05.10.2012 kl. 00:01

hemma

Har inatt kommit hem från Portugal. Helt rento loma men solen syntes inte som önskat. Har solat kanske 10 timmar på hela veckan. Igår, vår sista dag, var det molnfritt så vi låg på prayan ett par timmar. Måst få tag på en kännykkäkabel att jag kan ladda upp bilder. Imorgon jobb... blää.
01.10.2012 kl. 20:04

suoraan etelästä

Hei på er!

Hälsningar från Portugal! Har haft lite otur med vädret men hoppas det vänder. Just nu börjar det bli kväll här och solen skiner! Vi bor på ett riktigt lyxhotell på ett lyxområde bland golfbanor, villor som är från en miltsi uppåt, havet osv. Vi har ätit och druckit gott samt njutit. Ikväll blir det bbq-kväll. Ciao!
26.09.2012 kl. 18:12

moin

Gomoron. Vaknade 5.53 och fick inte mera sömn. Läste husis i sängen och tänkte att jag nog blir trött och somnar om sen. En timme senare, vaken. Det är ju söndag! Då FÅR man sova. Om jag nu inte snart blir megatrött, ger jag upp och går ut med hundarna. Aj sidu, det regnar... Nä, jag tänker nog ligga kvar i sängen.
23.09.2012 kl. 06:57

22 timmar

Om 22 timmar sitter vi på flyget påväg till Portugal, vår brölloprsresadestination. Jag är så ressjuk. Ringde igår hotellet och försäkrade dem att det är vår honeymoon och om det är möjligt att champagnen är på rummet. Joo sa de, det ingår i priset. Perfekt.

 

22.09.2012 kl. 20:13

HATAR SHOPPING!

Jag verkligen hatar att gå i butiker och leta efter ett plagg som man måste skaffa. Den här gången var jag på jakt efter en klänning till nästa veckas suppé i Portugal. Hitta nu sen en "festlig", plånboksvänlig som "somrig" klänning i slutet av september... Jag letade i tre fucking timmar tills jag hittade en. jag hatar klädbutiker, hatar provkoppin, hatar kläder och människor i klädaffärerna, hatar att köa. Ja, det var allt.
22.09.2012 kl. 17:08

lomalla

Min semester började ju bra. strykande av 4 skjortor, 3 lakan, två tjolar och 2 pikéer...

 

21.09.2012 kl. 22:40

semester

Om 7 timmar börjar min semester! Wohoo! 

Har hela veckan börjat kl 9 jobbet, men böt arbetstur med en kollega, så att jag sku börja 8 idag.

Snoozade en god stund i morse, 7.55 gick jag i duschen och funderade på dagens program (fara in till Kampen, vad jag skall packa med till Borgå, när vi startar till Borgå osv). 7.58 kom jag på att jag börjar ju faktiskt 8. Snabbt som fan måste jag ringa förmannen och berätta att joo jag är nog påväg.

8.16 var jag sen på jobb.

 

men aaah vad skönt att man int behöver jobba på 6 dagar!!!

21.09.2012 kl. 09:28

igen lite från bröllopet

Tråkigt på jobbet... Passar på att blogga från bröllopet.

 

Här hade vi precis anlänt till festplatsen. Vi ville ha våra officiella foton på festplatsen som alltså var i Borgå på en herrgård, makens barndomshem. Vi hade tur med vädret!

 

 

Här kramar jag om min chef. Tårarna var inte långt bort här...

 

 

Här får världens lyckligaste kvinna en lyckopuss av världens tuffaste gumor.

 

 

19.09.2012 kl. 15:30

Svårt med äldre

Hade en äldre kund som hade problem med vår firmas nätsidor. Jag försökte hjälpa honom i 10 minuter via telefon hur han skall få fram det han ville  på vår hemsida. Utan resultat. Jag är inte ens säker om han var på våra hemsidor eller om han bara hängde på google?  Till slut gav han upp när han inte fattade vad han skall skriva var, när klicka på det och det osv.

Kunden: No, tää on kyl uus kone, Adidas.

Jag: joo, joskus on vähän vaikeeta.

 

17.09.2012 kl. 15:17

leppoisaa

Har haft en ganska chilli söndag. En just perfekt söndag. Sov till 9.30, vilket är unikt nu för tidden (för ett år sedan kunde jag sova längre.. gammal? Näää..). Lagade en smarrig brekkare. Förresten älskar jag att laga lyx morgonmål!! Gick på en timmes lenkki med hundarna och for sedan till Stocka. Henga kanske i en timme i kökstillbehöv avdelningen och beundrade alla fina grejor, köpte en grej för 7,90e. Gick till Akademen, köpte två böcker inför vår resa, Keplers debutbok och Lapidius Livet Deluxe, som vi visade sig sedan att vi redan har. Handlade på Herkkun för fyra dagar framåt för 40 euro och åt en focaccia. Väl hemma fick jag ganska mycket uppackat från flyttlådorna, nu när golvlisterna är äntligen målade och man kan börja möblera. lagat pasta och glott på BB samt ätit Appenzeller. Perfekt alltså.
16.09.2012 kl. 23:59

pestopastabroilelix

Tyvärr inga bilder från ikväll. Ikväll hade vi en vi en fantasikt fin kväll med flickorna i Haga. Tack kära Cami! En del av flickorna gjorde SJÄLV pasta, Kata homma hemgjorde pesto (supergott), nån stekte broiler och jag vispade ihop en sallad. Vi var kanske 15 flickor på 47 kvadrat och hade det så mysigt! Bestämnde mig, att efter våra tuparin, nån gång i januari kanske, tänker jag ordna med samma porukka mexikanskkväll. Kata får lov att göra guacamole =D
16.09.2012 kl. 00:05

14.9

Imorgon är det min mans födelsedag. Jag tänkte om jag sku ha köpt lätkäbiljetter inför morgondagens Blues-Hifk match. Tyvärr får jag skippa den idén. Han hade planerat att vi skall fara till hans mamma i Borgå imorgon för att det är talko hos henne på lördag. Seriöst? Fira födis med mamsen. Mmm... Jepp...  Jag sku så behöva en lång nattsömn, men det får jag nu skippa. Skall stiga upp någo 7.30 på lördagmorgon.

På lördagkväll blir det tjejmiddag med flickorna i Haga. Ska bli så roligt att mysa och skvallra med dem!

Bilden är tagen från vårt bröllop och den är lånad av Jael.

 

13.09.2012 kl. 08:17

lycklig

Saknar den där dagen. Den va så fin.

 

12.09.2012 kl. 18:30

babyfeber

jag trodde inte att den dagen skulle komma, men den kom. Jag har babyfeber. För ännu ett halvt år sedan sade jag ofta "jag vill inte ha ungar". Jag har ALLTID ansett att barn är jobbiga, gnälliga och skrikiga. Hela livet förändras när man skaffar barn och barnet går alltid först i alla situationer. Skaffa barnvakt, ha en trea eller fyra istället för en tvåa, skaffa konstant kläder till det växande barnet, springa på neuvolan, vara hemma med ett sjukt barn, skaffa farmare, fundera på hur man gör med hundarna osv. Listan är lång.

 

Men nu, lite innan bröllopet erkände jag för mig själv och mina närmaste att jag har babyfeber och tror att jag börjar så småningom börja bli färdig att skaffa en liten. Den där listan jag skrev om i förra stycket -det är värt det. Att få ha ett barn, lyckan att få och ha ett barn. Tiden är ännu inte aktuell för oss -ännu. Nu vill vi njuta av varandra ett tag. Vi har precis flyttat till en underbar våning som int ännu är färdig, vi har två hundar som är våra ögonstenar, vi har jobb vi trivs relativt med.

 

Kanske babyfebern beror på att efter bröllopet blev det lite antiklimax? Vet inte, därför väntar jag kanske en tid, för jag vill att mitt barn (om jag ens får) är mycket välkommet.

11.09.2012 kl. 10:51

24-årig kvinna som har i somras blivit "vuxen" och sagt "ja" vid altaret.

Är ganska komplicerad individ som säger saker rakt ut vad spottet för med sig. Både i gott och ont.
Bor bo den finaste ön i Helsingfors och är matte till två fyrbenta, Jerry och Wilma.

Älskar att se på bröllopsfilmer och hatar kallt och hett.

 

Kategorier

Senaste kommentarer

28.01, 14:45det där klassiska av rökfri besserwisser
13.01, 01:51mämmikoura av nea
29.11, 12:31snö satan av amanda
05.11, 23:00vaavi av Tubbs