Bloggposter

tuparina

nu har alltså våra tuparin varit. Det var lyckat, kanske lite för få gäster, men bra stämning. Jag bjöd på laxrullar, skinkpaj, svamppaj, kanapestosallad (gjorde peston själv), jultårtor, glühwein och bål. Jag hann till och med juba med alla! har lite dåligt samvete över att jag inte hann tala med alla 120 gäster på bröllopet, men det sku kanske vara helt omöjligt (onnittelukättelyn räknas inte).

Tyvärr hann jag aldrig ta någo bilder, så ni får nöja er med bilder från lägenheten här någon dag. Veckoslutet har gått otroligt snabbt och jag är ganska trött. Sku behöva loma.

 

26.11.2012 kl. 09:22

tuparit

Ikväll har vi pirskeet. Vi firar vår valmistujais-/ synttäri-/ tuparit-/ glögibileen.
Idag har jag megastress att få det och så någolunda snyggt ut här. Det skall dammsugas, tvättas golv, torka damm, placera saker, sätta kläder i skåpet (Kläder i skåpetjobbet    ha t a r   jag över allt annat).
Gjorde en svamppaj igår kväll. Så idag återstår två sallader att laga + egen pesto. Har i frysen laxrullar från vårt bröllop som jag tänkte bjuda på. Sen kommer jag att laga sådana där ruiskuppin med en sån där laxsössö i. Aijoo, bålen skall också blandas lite innan gästerna kommer.


Här far hehkarii och punkkuu

Mannen far till Borgå på ett möte och för Riffe till sin mamma. Wilma har jätte hemlängtan så hon får komma hem. (Wilma har alltså löptid, därför kan int hundarna bo under samma tak). När mannen kommer hem plockar upp min kära Panda från Hanaholmen. Hans andra nakki är att blanda ihop Glühwein.

24.11.2012 kl. 11:16

ripsihuolto

Igår var jag hos min kaveri Sara som huolta mina ögonfransar. (Hon lagade också mina brudfrämmors hår, mitt hår och min meikki till brölliset)

 

Nu har jag fina 15mm fransar och är riktigt nöjd. har kört med 13 eller 14 i ett år nu. Hon satt också två stycken pikismå diamanter i sidorna på ögonfransarna, men de syns bara ibland.

 

 

 

 

 

 

23.11.2012 kl. 15:33

takkronan

här är takkronan som jag köpte på K-rauta för 159 euro. Den hänger nu i vår matsal.

 

 

 

22.11.2012 kl. 22:28

kMix

 

 

Vi fick vattenkokaren till bröllopsgåva och nu är jag jättesugen på en brödrost i samma serie. Priset är nog lite högt... 80 euro...

22.11.2012 kl. 08:02

min son

Min lilla rifferaffe är så duktig. Han kom till oss när han var 4 månader gammal och andra kvällen hos oss lärde han sig att sitta. Egentligen är han en riktig bråkstake men lär sig väldigt snabbt tricks. Dessutom tror han sig vara Drumsös alfahane.

 

På den övre och nedre bilden sitter Riffe "fint"

 

Här ger han tass

 

Här gör Riffe en high5

Han kan också ligga och vända sig från mage till rygg när jag ber honom göra det. Sku villa skola honom till svamphund men först borde han gå i en skola där han lär sig hur man uppför sig.

22.11.2012 kl. 00:12

ammattivalinta

Om jag blir totalt le på mitt jobb har jag äntligen kommit på plan b. Eftersom jag blev färdig merkonom i maj, kan jag egentligen grunda en firma. Jag är ganska bra på att massera och tycker både om det och är intresserad av det. Zonterapi är något som också intresserar. Så nu har jag valt att jag studerar till massör om jag får nog av mitt nuvarande arbete. Tänk, jag skulle kunna ha egen mottagning här hemma eftersom vi har två ingångar till vår våning.
22.11.2012 kl. 00:01

en hundmåltid

Ingendera av våra hundar är kastrerade och nu har Wilma löptid och bor hos mamma. Jerry är deppig över att en från hans flock inte är hemma och har vägrat äta på tre dagar. Gick idag till köttdisken och köpte kassler med hopp om att han sku tugga lite kött.

 

 

Stekning i smöööör

 

Färdigt uppsatt och svalnar

En surande hund

 

Nam nam

21.11.2012 kl. 21:48

lycklig familj

Har igår lekt lycklig familj. Läs: var igår på K-rauta och köpte en takkrona till matsalen, handlat på Ikea och blev 250 euro fattigare. Nu har vi köpt vår första matta till vår våning. Och jag tror faktiskt att det får bli den enda. Okej, kanske två till nångång i framtiden...

Nu har vi fått vår tambur färdigt inredd och som sagt, takkrona till vardagsrummet. Tar bild på den i kväll. På kvällen skall vi hänga upp de sista tavlorna och sen är våningen färdig. Aijoo, all remppatavara måste elimineras och brudklänningen måste föras till tvätteriet. SEN är allt färdigt.

21.11.2012 kl. 09:44

oförstådd

Gud vad pinsamt. Jag är en finlandssvensk som gått hela grundskolan och gymnasiet på svenska och sen studerat mig till ett yrke på finska. Svenska är alltså mitt modersmål. Men hur pinsamt är det inte sen när man får en kund från Jakobstad som talar så obegriplig svenska, att jag måste be min kollega till hjälp, som har finska som modersmål, men som dock talar svenska flytligt.

Kunden svamlade om något Socklock... Min kollega informerade mig att det var frågan om ett ställe nära Jakobstad som heter Sotlot.

20.11.2012 kl. 14:32

I hate Ikea

jag ett slags hat-kärleksförhållande till Ikea. Varje gång jag besöker Ikea får jag världens inredningsmani då jag går och beundrar köken och de andra "exempelrummen".

men må vara hur mysiga rum helst, inser jag efter varje besök hur mycket jag avskyr att handla på Ikea. Sori Ingvar Kamprad.

1.Varje besök är lika fasande. Den värsta tiden att besöka Ikea är nära skolstarter (nya skrivbord och stolar, unga studeranden köper sina första möbler till sitt första hem) jultider, våren (alla skall ju laga trädgården och balkongen). Du tappar bort dig in i ett "exempelrum" och mitt i allt är du omringad av 10 andra och du har svårt att hitta tillbaka till gången. Sen står en mamma och jumitttaa mitt på gången med sitt rymdskepp med en skrikande unge. Samma sker på Stocka när mamma står mitt i gången med rymdskeppet + ungen och arpoo om hon skall köpa en röd eller blå tröja till sin man. Snalla mamma, gå lite åt sidan och dividera, du behöver inte göra en kö bakom dig.

 

2. Okej. Du har väl kommit hem med din Billy-hylla och skall börja skruva ihop fanskapet. I paketet kommer det med intruktioner som du kanske vill använda dig av. 

 

 

Högst antagligen, kommer du att skruva skitet fel. Du svär och säger till dig själv att du  aldrig mer köper något från Ikea.

En gång for jag till Ikea och köpte en stor Expedit hylla. Skruvade ihop den med min syster (åt helvete for det ju också). men efter att min man skruvade ihop den sa han "jannie, vår tv ryms inte in i den här hyllan, vi måste gå och köpa en taulutelkku!" (vi ägde alltså då putkitv.) Så fanskapet kostade 169euro + 799 euros tv.

 3. Under  ihopskruvande av hyllfan, märker du en stor skråma, eller att någon del fattas. Så nu måste du köra tillbaka till Ikea och köa i deras kundbetjäning i 45 minuter för att byta ut / palautta hyllan.

4. Om max 5 år vill du inte mera se på din Ikeamöbel. Du far tillbaka till Ikea och köper någon ny möbel eller går direkt till Asko.

 

Ps. Ikeas kök rekommenderar jag. Lätt att installera, 10 års garanti har så mycket bättre hinta-laatusuhde än t.ex Petrakeittiöt.

20.11.2012 kl. 11:24

liksa

Ljuvligt att imorgon är imorgon (läs: lönedag)
19.11.2012 kl. 14:52

sicke

seriöst, det är så sicke. Jag kommer inte ihåg när jag senast ha måstat stiga uppp 7.15 på en fucking lördag. Och när har jag ens haft senast jobb på en lördag? Kanske för 2 år sedan? Oli juttu ihan miten tahansa, det är suger.

När klockan blir 16 är denna arbetsvecka förbi och 16.15 tänker jag ta mitt första vinglas.

Moro.

Aijoo, äkta hälften lovade laga middag idag. Super Saturday!
17.11.2012 kl. 07:26

paskamutsi

Äntligen har jag hittat en så hjärddöd blogg men ändå på sitt sett rolig. elikkäs: Paskaäidin päiväkirja

Här är ett bra exempel:

onx kukaan muu käynyt terapeutilla? Mä käyn kerta viikkoon siellä ja tänään se sit sano et mun pitäis mennä itseeni. Ja tutkia itseäni. Mä olin vähän että häh mutta kuulemma kotiläksynä. Oottexte kuullu tämmösestä? Terapeutti on vielä nainen ettei se suoraan mikään bervo ole mut vähän hämmästytti. Nyt nyt mä oon mennyt itseeni ja tutkinut itseäni mutten mä sieltä mitään löytänyt :O

En laita tähän edes nimeä
  (http://paskamutsi.vuodatus.net/blog/archive?&y=2007&m=04)
14.11.2012 kl. 13:59

arbetsresans längd

På lördag har vi alltså en extra arbetsdag från 8-16. Hörde just ett par kollegor som beklagade sig över att deras buss / tåg far redan 6.45 att de ska hinna från sina stadsdelar till Drumsö. Jag sade glatt "mä voin heräta vaikka 7.45!"

Jag pratade med mannen om arbetsresor och distans då vi lunchade igår. jag sku int vara motiverad att fara på jobb om jobbet skulle ligga mer än en halvtimmes resande kollektivt. Nån gång när jag har tittat på jobbannonser på mol.fi har jag bara klickat upp de annonser som är på Drumsö, Kampen (eller centrum), Hagalund. Då jag studerade på Arcada i ett år, tyckte jag att det var pain att sitta buss-metro-spåra i 50 minuter.

jag tycker det är tufft av dem som pendlar herrigud dagligen t.ex Åbo-Helsingfors / Tavastehus - Helsingfors / Borgå - Helsingfors.

14.11.2012 kl. 09:14

24-årig kvinna som har i somras blivit "vuxen" och sagt "ja" vid altaret.

Är ganska komplicerad individ som säger saker rakt ut vad spottet för med sig. Både i gott och ont.
Bor bo den finaste ön i Helsingfors och är matte till två fyrbenta, Jerry och Wilma.

Älskar att se på bröllopsfilmer och hatar kallt och hett.

 

Kategorier

Senaste kommentarer

28.01, 14:45det där klassiska av rökfri besserwisser
13.01, 01:51mämmikoura av nea
29.11, 12:31snö satan av amanda
05.11, 23:00vaavi av Tubbs