Bloggposter

Ny blogg

har skapat en ny blogg. Vill dock hålla kvar den här bloggen på ratata.fi en tid till. Till min nya blogg kan du klicka in dej här: musligmus.
05.03.2013 kl. 19:27

bloggpaus

hej,

 

Jag tar en liten bloggpaus tills jag mår lite bättre igen. Jag har en längre tid mått dåligt och vill dra in mig in mitt skal för en tid.

12.02.2013 kl. 08:43

Näätä

hittade den här på ett forum:

Johanna meidän, joka olet Jollaksessa.
Tuhrittu olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun glamourisi.
Tapahtukoon sinun tahtosi,
myös neuvostosuomessa niin kuin Miamissa.
Anna meille tänä päivänä
meidän jokapäiväinen näätäilymme.
Ja anna meille näädille meidän syntimme anteeksi,
niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
jotka ovat näätiä vastaan rikkoneet.
Äläkä saata meitä kiusaukseen,
vaan päästä meidät pahasta.
Sillä sinun on Jollas
ja glamour ja Miami iankaikkisesti.
Aamen

08.02.2013 kl. 15:11

att "gå" i sömnen

Ibland brukar jag tala i sömnen. Ibland brukar jag gå i sömnen. Den här veckan hade jag gått i sömnen och käkat hundchoko. Hundchoko är ingen delikatess kan jag säga.

08.02.2013 kl. 09:18

5 timmar

5 timmar satt jag och köade Haartmans sjukhus pga min fot.
03.02.2013 kl. 18:49

veckoslutets sämsta

Ramlade igår kväll när jag var och rastade hundarna. Jag tänkte gå ner för ett par trappor vid Drumsö ostare och föll och gled ner i trapporna. Ont så in i perkele gjorde det när benet vek sig och jag försökte hela tiden skydda huvudet att jag int skadar det. Så nu är det kryckor som gäller....
03.02.2013 kl. 07:58

vernissage

Igår var jag på en privat tillställning på Ateneum, min morfarssmorfar, Eero Järnefelts  utställning. I år är det 150 år sedan Järnefelt föddes. Kvällen inleddes i ett auditorium med presentation om E. Järnefelt samt en del av hans verk, bl.a min mammas farmor visades.


Där är en bild på min mammas farmor, Sara Järnefelt. Det sägs att Sara och jag har mycket liknade personligheter.


källa


 På föredraget satt också vår kulturminister Paavo Arhinmäki, som somnade flera gånger under den 1.5 timmen... Han satt med muséets vd och konsthistorikern Liisa Lindqvist.
Ganska opassligt av en kulturminister...

Efteråt var det buffé med ekologisk mat och ekologiskt vin.


syrran & jag
25.01.2013 kl. 14:34

det där klassiska

Var hos läkarn pga hostan som jag har haft i flera år. Det kom det där klassiska "sluta röka". Hade lust att säga "skall jag ta burana också enligt behov?". Fastän man sku ha ont i knäet och klaga om smärtorna, skulle farbror doktor säga "sluta röka"

16.01.2013 kl. 13:29

cp

I morse fick jag tummen ur reven och beställde tid till en läkare för att få min hosta undersökt..

Någon: lauttasaaren terveysasema

Jag: Moi, mä haluaisin varata ajan lääkärille

Någon: Millaisesta oireesta on kyse?

jag: Mä oon yskinyt monta vuotta eikä kukaan enään jaksa  kuunnella yskimistäni.

Så här efteråt, vet inte hur smart de där lät..

 

 

16.01.2013 kl. 09:18

kära semester

Superjee, semestern börjar om typ om 23 arbetstimmar. I september hade vi planer att fara till Egypten på min semester. Sedan ändrade vi det till Sverige (joo jag vet skillnaden), men som det ser ut nu, blir det inget Sverige heller pga makens jobb. Om vi far någonstans, blir det en natt i Tallin. Väntar stort på Parisresan som sker i juli.

På min semester tänker jag shoppa, gå på ripsipidennyshuolto, träffa min syster, sova mycket och länge, vara en husmuswife, gå långa lenkkin med hundarna, lära Jerry nya tricks, fara till frissan, åka till Tammerfors och kolla på en utställning och fa till Ateneum på Eero Järnefelt 150 år vernissage.

 

16.01.2013 kl. 09:12

när du blir hel

Eftersom min telefon ville göra självmord var jag utan telefon hela lördagen och halva söndagen. Kände mig ganska lost. Nu har jag äntligen fått beställt en ny telefon. Det blev en Lumia 820.

Bild: Nokias hemsidor

14.01.2013 kl. 11:27

mämmikoura

Alltså seriöst. Kan man vara mera kämmi?
Slå det här, så är du..

  1. Allt som oftast spiller jag RÖDvin när som helst och var som helst. Jag har t.ex tappa vin på en kaveris mammas matta, på ett par vita farkkun (mina egna), golvet, en soffa, bord osv. En gång spillde jag vin i makens förra läppare (funkade nog i 2 månader efter en veckas torkan). Nångång spillde jag vin(?) på en bekants keyboard. För knappa två år sedan spillde jag cider i min egen laptop. Den funkade bra, men knapparna var lite tröga.. För tre veckor sedan spillde jag och min kollega ( i misstag) vin på min läppare (samma som dator som det kom cider i). Nu funkar inte A och S bokstäverna...
  2. Vi skulle slänga ut granen idag. När maken slängde granen ut från balkongen landade den på en rönn som är på vår gård. Där låg den på grenar i typ tredje våningens höjd... Jag tyckte det hela var ganska lustigt och ville ta bilder på granen med telefonen. När jag stod och fotade och sku vända på telefonen, på nåt vis slank den sen ner 5 våningar i marken. Krasch. Skärmen täys sökö. Det var den telefonen. Blev nu int så hemskt arg på mig själv då jag ändå var ganska trött på min gamla C7:a.  Det enda som pärtta var att nu får ni ju int se en bild på granfan som låg på rönngränarna...
  3. Ikväll när jag stod på balkongen på en cigg och tänkte att jag måste skriva ett inlägg om vinspillande och granen; tror ni nu för fan int att jag tappade tobaken på marken, alltså 5 våningar.

Vittu.

12.01.2013 kl. 21:24

äcklad

Har en jättejobbig flunssa och har varit på sjukledigt sedan tisdag. Måste fortsätta med saikkun åtmistone idag ännu. Känner mig väldigt kraftlös, ful och äcklig. Om man kan se något positivt med det här; om 8 dagar är det semester!!
10.01.2013 kl. 07:53

Gangut

Jee! Ikväll far vi till Hangö för weekenden. Skall bli skönt att komma bort lite. Imorgon kommer Emma och hennes Jånny från Karis till Hangö på middag. Skall bli så kiva att se systerix! Såg väl henne senast i november?

 

Bjuder på en bild från nån regattan år X.

 

04.01.2013 kl. 11:57

första inlägget 2013

Dagarna bara susar. Känns som att jag int alls hinner göra något och är faktiskt helt råddig med dagarna. Har helt måndagsfiilis idag fast det är redan onsdag. Snart får jag ta en andningspaus. Har semester om tre veckor och det känns så skönt. Lite synd att sen har jag en lång arbetsputki tills sommarsemestern. Har planerat att fara till Paris i juli och så tänker vi boka flyg till Lissabon. Vi har alltid flygit till Faro och kört 20 km  till Quinta do Lago. Inga flyg far mera direkt till Faro från Helsingfors så nu far vi till Lissabon och kör 250 km till Quinta.

 

På fredag, 28.12 var vi med flickorna på Boulevard Social och åt. Rekommenderar stället till kompisgäng. Tycker inte att det är ett ställe där man är två och äter.

Nyåret firades hemma. Vi hade ronny hos oss och vi var ganska slappa. Vi åt god rostbiff och skålade på balkongen vid 00.00 slaget. Somnade på soffan vid 2 och väcktes 4 tiden och så satt jag och såg på film till 6 på morgonen.

 

 

02.01.2013 kl. 14:40

24-årig kvinna som har i somras blivit "vuxen" och sagt "ja" vid altaret.

Är ganska komplicerad individ som säger saker rakt ut vad spottet för med sig. Både i gott och ont.
Bor bo den finaste ön i Helsingfors och är matte till två fyrbenta, Jerry och Wilma.

Älskar att se på bröllopsfilmer och hatar kallt och hett.

 

Kategorier

Senaste kommentarer

28.01, 14:45det där klassiska av rökfri besserwisser
13.01, 01:51mämmikoura av nea
29.11, 12:31snö satan av amanda
05.11, 23:00vaavi av Tubbs